محل تبلیغات شما

دراین قسمت به شرح هر یک از ایلات و طوایف مشهور می پردازیم:

ایل افشار

افشار یکی از عمده ترین ایلات استان کرمان و بزرگ ترین ایل شهرستان بافت است سابقه تاریخی آن به دوره صفویه بر میگردد،از آن زمان تا پایان دوره قاجاریه در امر حکمرانی در منطقه کرمان نقش مهمی به عهده داشته اند و برخی از آنان از حاکمان کرمان و بلوکات و توابع آن بوده اند.

افشار ها در اصل ترک زبانند و از مناطق ارومیه و زنجان به طرف فارس مهاجرت نموده و در فارس در جوار ایل قشقایی ست اختیار کردند.چون نمی خواستند زیر بار ایل قشقایی بروند بین آن ها در گیری ایجاد شد و شدت این زد و خورد ها باعث مهاجرت آن ها شد که به طرف جهرم حرکت کردند و مدتی آن جا اقامت گزیدند حتی یک خانواده نیز در همان جا ساکن شد که نبایر آن امروزه فامیل دهقانی دارند و بقیه گروه ها از آنجا به طرف داراب حرکت کرده و مدتی در آن شهر ست گزیدند.

طوایف و تیره های ایل افشار

طوایف آن به ترتیب جمعیت عبارتند از :صفی قلی اولادی،قاسم اولادی،حیدر ممشالو،آقاجان لو،پیر مراد لو،میر حبیبی،صادقی،عمویی،حمزه خان لو،آل کسلو،بارچی،شول،زرگر،قره قوینلو،قزه گزلو،قوجه بیگ لو،جلال لو،حمزه لو،برآوردی،جامه بزرگی،اشرف لو، مهنی،خلج،میرجانی و گیل.

ایل افشار به جز موارد فوق ظایفه های مهم دیگری نیز دارد که اهمیت تاریخی دارند،مثل علی قزل لو،قرااغلانو و تکلو که به دو مورد اخیر اشاره خواهم کرد.

پرجمعیت ترین ظایفه ی ایل افشار صفی قلی اولادی و کم جمعیت ترین آن ظایفه گیل است تیره های آن عبارت است ازمحمد قلی اولادی،محمد حسین اولادی،کلب اولادی،اعظم خان اولادی،علیداد اولادی،ولی اولادی،سادات حسینی،تقی اولادی،علی خان اولادی،خرم،گرگینی،امین اولادی،بیدشکی،جهانشاهی،پسندی،آقا میرلو،پشت کوهی،شاه خانم اولادی،ملک پور حیدری،عرب،قاسم لو،تکلو،کهویی،علی گولی،خلیفه ای،ملک اولادی و.

بیشتر فامیل های امروزی ایل افشار به نام طوایف و تیره های آن است.

محدوده جغرافیایی قلمرو ایل افشار در شهرستان بافت طولا از طرف شمال ابتدای حوزه استحفاظی بافت _بردسیر تا جنوب انتهای حوزه استحفاظی ارزوئیه _حاجی آباد و عرضا ابتدای حوزه استحفاظی بافت_سیرجان تا شرق کیسکان و دامنه های کوه لاله زار و همینطور مرز حاجی آباد_وکیل آباد تا شرق صوغان انتهای حوزه استحفاظی بافت_جیرفت را در بر میگیرد همانطور که مشاهده میشود ای ایل طولانی ترین محدوده جغرافیایی شهرستان بافت را در اختیار دارد.

مکان ییلاق نشینی آن ها عبارت است از :گوغر،سیف الدین(گودال)،گاو سلطانی،گلاب دون،هارموئیه،چشمه سبز،چارطاق و.

مکان های قشلاق نشینی آن ها عبارت است از: ارزوئیه،شاهماران،دشت بر(وکیل آباد)،تخت خواجه و صوغان.

ایلات و طوایف بافت

اقوام شهرستان بافت

ایل ,بافت ,های ,ها ,افشار ,حوزه ,حوزه استحفاظی ,ایل افشار ,آن ها ,استحفاظی بافت ,به طرف

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

زندگینامه امام رضا(ع)